Pivní štrúdl (závin)
Ingredience
Postup
Do prosáté mouky nastrouháme tuk, přidáme pivo a sůl a zpracujeme těsto, které rozdělíme na 4 díly. Každý díl rozválíme, potřeme máslem, posypeme strouhankou, jablky, cukrem a skořicí, stočíme, přeneseme na plech, propícháme vidlicí, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme asi 20 minut. Po upečení potřeme máslem.
Ingredience
- 500 g hladké mouky
- 250 g ztuženého tuku
- čtvrt litru piva
- špetku soli
- máslo na potření
Na náplň:
- 800 g nakrájených jablek
- strouhanka, cukr, skořice
- 1 vejce na potření
Postup
Do prosáté mouky nastrouháme tuk, přidáme pivo a sůl a zpracujeme těsto, které rozdělíme na 4 díly. Každý díl rozválíme, potřeme máslem, posypeme strouhankou, jablky, cukrem a skořicí, stočíme, přeneseme na plech, propícháme vidlicí, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme asi 20 minut. Po upečení potřeme máslem.