Sdílejte své pivní zážitky.

Stačí se jen registrovat na našem pivním fóru.
Registrace je zcela zdarma.




Anketa: Už jste si dělali pivní svařák ? - Nemáte dostatečná oprávnění, abyste mohl(a) hlasovat v této anketě.
Ano, rád si ho přes zimu udělám !
100.00%
1
100.00%
Zatím nedělal, ale určitě ho zkusím!
0%
0
0%
Vůbec mě to neláká !
0%
0
0%
* Hlasoval(a) jste pro tuto možnost. Zobrazit výsledky

Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Pivní Svařák
#1
Photo 

Pivní svařák: Vychytaný recept na zahřátí
Svařák z piva je třeba v Polsku nebo i v Německu skoro stejně populární jako svařené víno. Láďa Hruška má recept od svých sousedů z Městce Králové. Pavel a Andrejka Vejrovi se pivním svařákem přes zimu zahřívají a nechtějí prý jinak. Tak to pojďme prubnout a uvidíme.

Co je pivní svařák potřeba
  • 1 l světlého piva
  • citron
  • jablko
  • čerstvý zázvor
  • skořice celá
  • hřebíček
  • badyán
  • med
Jak při přípravě pivního svařáku postupovat
1. krok: ovoce a závor nakrájíme
Citron, jablko a kousek zázvoru nakrájíme na plátky. Neloupeme.
2. krok: pivo nalijeme do hrnce

Světlé pivo nalijeme do hrnce a přidáme plátky ovoce se zázvorem.
3. krok: přidáme koření a med

Potom dáme do hrnce celou skořici, pár hřebíčků a badyán. Hrnec postavíme na plotýnku, přidáme podle chuti med.
4. krok: pivo zahříváme, ale nevaříme!!!
Pivo s ovocem a kořením pomalu a za občasného promíchání zahříváme asi 10 minut, nevaříme!!!
5. krok: skleničku ozdobíme ovocem  

Pivní svařák podáváme horký, ozdobení kolečkem citronu s hřebíčkem a plátkem jablíčka.


Přiložené soubory Miniatury
               
Odpovědět


Přejít na fórum:


Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)